Apple anunță că noul Touch Bar nu este construit pentru distracție

Touch Bar este un lucru foarte serios. Termenii Apple avertizează toți dezvoltatorii care se gândeau că noul Touch Bar este foarte bun pentru lucruri amuzante și distractive. Fără îndoială că unele aplicații vor găsi o modalitate de a folosi acest nou Touch Bar, chiar și sub privirele foarte atente ale celor de la Apple, însă acest lucru este în mod clar descurajat.

Uitați câteva sfaturi din partea celor de la Apple pentru dezvoltatorii care doresc să creeze interfețe pentru Touch Bar:
– folosiți Touch Bar-ul ca o extensie a tastaturii și a trackpad-ului, nu ca un ecran;
– folosiți cât mai puține culori. În general, Touch Bar-ul ar trebui să fie similar ca și înfățișare cu tastatura fizică;
– Touch Bar-ul nu ar trebui să afișeze alerge, mesaje, conținut ce se derulează, sau orice alt lucru care poate atrage atenția utilizatorului de la munca pe ecranul principal;
– evitați animațiile. Touch Bar-ul este considerat o extensie a tastaturii, iar oamenii nu se așteaptă să vadă animații pe tastatura lor;
– de asemenea, Touch Bar-ul nu ar trebui să includă scurtături, cum ar fi: select all, copy, paste, cut, cancel, save, close, prinț, etc.

Este adevărat că unele dintre cerințele celor de la Apple pot fi considerate enervante sau fără rost. Însă este clar ca Apple dorește ca dezvoltatorii și utilizatorii finali să se gândească la Touch Bar ca la o simplă extensie a tastaturii și nu a ecranului. Însă atâtea condiții nu sunt întotdeauna o idee bună. Adevărul este, că acest nou Touch Bar ar putea fi folosit simultan și ca extensie pentru tastatură dar și pentru monitor.

Apple noul Touch Bar

Cine nu ar dori pe acest Touch Bar un feed Tweeter, sau o bară de progres pentru download-uri și operațiuni cu fișiere? Există o mulțime de posibilități de a explora și inova, de aceea pare un deserviciu faptul că cei de la Apple insistă ca lucrurile să rămână alb-negru și statice.

Chiar dacă vom păstra numai lucrurile plictisitoare, de ce să nu avem acolo un copy, paste, save și altele de același fel? Sigur, acestea ar duplica comenzile rapide deja existente, însă același lucru fac și multe alte lucruri de la conferința de astăzi.

Standardizarea lucrurilor astel încât utilizatorii să știe mai mult sau mai puțin la ce să se aștepte este o idee bună, însă acest lucru este mai mult decât înăbușitor. Experimentele cu interfețele pentru utilizatori au arătat că pot fi realizate tot felul de aplicații distractive, comenzi interactive și interesante. Apple pretinde că deja știe totul despre modul în care ar trebui să fie utilizată această interfață, chiar dacă noi știm că ar putea fi folosită mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *