BMW și Nissan introduc pe mașinile lor Cortana, asistentul de la Microsoft

La doar câteva zile după ce a fost lansat zvonul unui parteneriat între Nissan și Cortana, producătorul auto anunță că va integra asistentul digital de la Microsoft pe unele dintre mașinile sale. Nissan lucrează direct cu Microsoft pe platforma sa, care utilizează Azure, Cortana și Office 365. Cortana va fi disponibilă curând pe mașini și se va adapta preferințelor și caracateristicilor șoferului și a celor aflați în mașină.

Cei de la Nissan au făcut o demonstrație într-un film concept ceea ce pare a fi asistentul digital Cortana. Întrebând simplu „care este programul meu?” veți primi informațiile din calendar, însă cei de la Nissan au mers puțin mai departe și au demonstrat, de asemenea, capacitatea de înțelegere și sugestie a Cortanei, cerând cel mai rapid traseu către o anumită destinație sau să descarce cele mai noi hărți disponibile, peste noapte.

Cortana ajunge pe BMW și Nissan

Anunțul făcut la CES 2017 de către Nissan dezvăluie un plan similar al celor de la BMW, care vor să integreze Cortana în mașinile lor. BMW intenționează să ofere șoferului acces la Cortana printr-un ecran de pe bordul mașinilor, având astfel posibilitatea să vadă evenimentele din calendar, liste de sarcini, memento-uri, știri sau orice alte opțiuni mai vin împreună cu Cortana.

De asemenea, Microsoft a dezvăluit recent că planifică să introducă asistentul digital Cortana și pe frigidere, prăjitoare de pâine sau termostate, ca parte a unei expansiuni a acestuia pe dispozitivele IoT. Încă nu există nicio mașină disponibilă cu Cortana, însă toate aceste noi parteneriate deschid calea Cortanei să apară în viitor pe tot mai multe gadget-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *