Ce este și cum funcționează Google Classroom?

Google Classroom le permite profesorilor să creeze o zonă de clasă online în care să poată gestiona toate documentele de care au nevoie elevii lor. Documentele sunt stocate pe Google Drive și pot fi editate în aplicațiile din Drive, cum ar fi Google Docs, Sheets, etc. Dar ceea ce separă Google Classroom de experiența obișnuită Google Drive este interfața profesor – elev, pe care cei de la Google au conceput-o pentru modul în care profesorii și studenții gândesc și lucrează.

Ce face exact Google Classroom?

Google Classroom se află între dvs și Google Drive și oferă un mod favorabil și ușor pentru profesori / elevi de a gestiona documentele din clasă. Iată ce puteți face cu Google Classroom:
Atribuți sarcini – principalul lucru pe care îl puteți face, în calitate de profesor, cu acest program este să atribuiți sarcini elevilor. Când vreți să atribuiți o sarcină, puteți încărca documentele necesare pentru ca elevii să le citească sau să le lucreze. Studenții primesc o notificare prin e-mail când le este atribuită o sarcină nouă. Studenții actualizează sarcinile atunci când le termină, iar apoi profesorii le pot verifica și chiar nota.

Efectuați anunțuri – dacă aveți un anunț rapid pentru întreaga clasă, puteți să introduceți rapid anunțul și apoi să îl trimiteți pe e-mail tuturor studenților din clasă.

Stocați materiale – materialele pe care le atribuiți ca sarcini nu sunt singurele documente pe care le puteți stoca. Puteți stoca orice alte documente necesare studenților pe Google Drive.

Studenții pot interacționa – elevii au capacitatea de a comenta sarcinile date și anunțurile făcute, precum și de a trimite e-mail-uri între colegi prin intermediul interfeței Classroom.

Sfat: atunci când creați documente pentru elevii dvs este posibil să doriți să utilizați aplicațiile Google, cum ar fi Docs sau Sheets, mai degrabă decât aplicații terțe cum ar fi Microsoft Word sau Excel. Motivul pentru acest lucru că aplicațiile Google sunt complet integrate cu Classroom, în timp ce pentru aplicațiile terțe trebuie să urmați o mulțime de pași pentru a funcționa. Așadar, când un elev deschide un document Google pentru a lucra, modificările sunt salvate automat în documentul din Google Drive, pe care apoi îl puteți verifica și nota când este finalizat, fără a fi nevoie să descărcați și să reîncărcați documentul.

Cum să începeți cu Google Classroom

La fel ca și în cazul altor aplicații Google, aveți nevoie de un cont Google pentru a utiliza Classroom. Dar nu de orice fel de cont Google, aveți nevoie de un cont Google Apps for Education, acesta fiind diferit de un cont standard. Mergeți pe pagina class.google.com și urmăriți pașii de acolo pentru a vă deschide contul.

Un comentariu la „Ce este și cum funcționează Google Classroom?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *