Ce este și cum funcționează Zoom? (aplicația de streaming virtual cea mai accesată în prezent)

Chiar dacă nu ai mai lucrat niciodată de acasă înainte, pandemia de coronavirus prezentă în toată lumea a determinat milioane de oameni să lucreze de acasă. Dacă recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru “distanțiere socială” și auto-izolare te-a găsit muncind de acasă în timp ce erai încă în pijamale și cu Netflix în fundal, atunci bine ați venit în clubul WFH.

Ca răspuns la pandemia globală COVID-19, multe municipalități optează pentru auto-carantină, școlile apelează la platformele online, iar întreprinderile își încurajează angajații să lucreze de la distanță. Totuși acest lucru nu înseamnă vacanță – și pentru a fi cât mai eficienți, veți avea nevoie de câteva instrumente care vă pot ajuta.

Acesta este motivul pentru care atât de multe companii apelează la Zoom, o aplicație de streaming și conferințe video care a are în prezent aproximativ 350.000 de descărcări noi pe zi.

Alternativ, Zoom poate fi folosit și pentru a transmite cursuri live. Dacă sunteți părinte, este posibil ca pe lângă sarcinile ce le aveți pentru servicium să trebuiască să vă jucați cu copiii și să faceți mai multe lecții cu ei. Dacă lucrați de acasă sau pur și simplu veți să lăsați copilul să se vadă cu toți colegii de clasă în același timp, Zoom vă poate ajuta.

Ce este Zoom?

Zoom este un instrument de conferințe video pentru întâlniri virtuale. Poate fi folosit pentru muncă și pentru a transmite în timp real lucruri precum clase, în timp ce fiecare este în izolare la el acasă. Ca și Skype sau FaceTime, Zoom vă permite să vedeți utilizatorii într-un chat față în față, pe telefon, tabletă, computer sau laptop. Până la 100 de participanți se pot alătura simultan unei conferințe prin Zoom.

Cum și de unde descărcăm Zoom?

Zoom este o platformă gratuită, ceea ce înseamnă că poate fi accesată de pe orice dispozitiv ce are un magazin de aplicații. Pentru telefoane și tablete Android găsiți aplicația în Magazinul Play, iar pentru dispozitivele cu iOS în App Store.

De asemenea, dacă lucrați de pe un computer sau de pe laptop, accesați Centrul de descărcare online al Zoom pentru a descărca aplicația.

Cum se folosește Zoom?

După ce ați descărcat soft-ul gratuit, este timpul să treceți mai departe. Lansați aplicația și veți vedea un ecran pe care scrie: “Join a Meeting” sau “Sign In”. Dacă aveți deja informațiile de conectare, vă puteți autentifica și participa la întâlnire direct. Dacă deschideți prima dată această aplicație, atunci va trebui să creați un cont. Nu vă faceți griji – este gratuit!

După ce v-ați conectat la Zoom, puteți crea sau vă puteți alătura unei conferințe. Pe ecranul principal veți vedea opțiuni pentru a începe o nouă întâlnire, pentru a vă alătura unei întâlniri, pentru a programa o întâlnire sau pentru a partaja ecranul.

New meeting

Aceasta se referă la crearea unei noi întâlniri care va porni imediat ce apăsați pe buton. Activați făcând click pe săgeata în jos, apoi invitați oamenii la întâlnire.

Join a meeting

Făcând click pe acest buton, vă puteți înscrie la o întâlnire care este deja în desfășurare sau la care aveți o invitație.

Schedule a meeting

Planificarea unei întâlniri înseamnă că puteți planifica una și că puteți invita oamenii în avans. După ce veți programa o întâlnire, veți vedea că apare pe ecranul dvs de pornire, ca un memnto în calendar. De asemenea, Zoom vă permite să sincronizați aplicația de calendar iOS, dacă dețineți un dispozitiv iOS.

Share screen

Zoom are și această opțiune. În esență această funcție oferă celorlalți oameni dintr-o întâlnire digitală acces să vadă ceea ce vedeți voi pe ecran.

Chat

Opțiunea de chat este și ea prezentă în Zoom. Puteți avea conversații individuale cu persoanele din agenda dvs. De asemenea, puteți forma un grup pentru a discuta cu mai multe persoane simultan.

Pot să folosească școlile Zoom?

Absolut. De fapt, CEO-ul Zoom, Eric Yuan, oferă studenților și profesorilor ședințe nelimitate, astfel încât să-și poată preda toate lecțiile.

Pentru a putea să aveți întâlniri nelimitate, elevii și profesorii pot completa acest formular online cu o adresă de e-mail a școlii. Zoom va verifica, apoi vă vor configura conturile asociate domeniului școlii pentru minute nelimitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *