Cel mai bun smartphone pe care îl puteți cumpăra!

În ultimul an de zile, a fost o perioadă foarte aglomerată în lumea smartphone-urilor, am văzut totul, de la telefoane modulare la telefoane care explodează, chiar și un iPhone care să reziste la apă. Smartphone-urile au fost o parte integrantă a vieții noastre de aproape un deceniu, însă există în continuare o mulțime de lucruri interesante cu care pot să ne uimească.

Toate vin cu atât de multe noutăți încât este foarte greu să alegem modelul perfect pentru nevoile noastre. Partea pozitivă din toate aceste lucruri este faptul că e aproape imposibil să mai cumpărăm un telefon prost; practic aproape orice smartphone veți cumpăra în prezent va avea performanțe rapide, un ecran mare, o durată de viață a bateriei rezonabilă și un aparat de fotografiat care să facă față în multe situații de zi cu zi.

Însă, există încă diferențe între smartphone-urile apărute în ultima perioada și, de obicei, nu le veți descoperi decât după ce veți achiziționa telefonul respectiv. Însă atunci când luăm în considerare toți factorii care sunt importanți pentru un smartphone de top – construcția de calitate, camera foto, fiabilitatea, aplicațiile disponibile și suportul primit după cumpărare – atunci există un singur câștigător.

Apple iPhone 7

În ciuda faptului că are un design similar cu modelele anterioare și câteva lucruri noi deranjante, totuși, este în continuare cel mai bun smartphone pentru cei mai mulți oameni. Este extrem de bine construit, este foarte rapid și fiabil, o baterie care va rezista o zi întreagă pentru majoritatea utilizatorilor și un aparat de fotografiat excelent. Mai nou, acest iPhone îl puteți scăpa și în apa, nu se va strica.

Este un smartphone familiar ca aspect și funcționează aproape la fel ca oricare alt iPhone anterior, fiind astfel telefonul ce vă dă cele mai puține dureri de cap. Există de asemenea și suport real pentru clienți: dacă ceva nu merge bine, puteți merge pur și simplu într-un magazin Apple și problema se va rezolva.

Iphone 7 și iPhone 7 Plus sunt aproape identice, diferențele sunt că 7 Plus are un ecran mai mare, o baterie mai mare și o a doua cameră foto pe partea din spate, care are rolul să facă un zoom mai mare. Alegerea între cele două nu ține decât de preferințele fiecăruia, dacă vă doriți un telefon foarte mare sau nu.

Cel mai bun smartphone

Chiar și așa, nu totul este perfect la iPhone 7. Cea mai mare dezamăgire a fost faptul că nu are o mufă standard pentru căști, ceea ce înseamnă ca va trebui să folosiți tot felul de adaptoare sau căști fără fir. Este o problemă în plus pentru anumite persoane sau este totul ok pentru cei cărora nu le pasă de acea mufă lipsă.

Însă, dacă nu vă doriți un iPhone sau vreți neapărat un telefon cu mufă de căști, ce alegeți? Atunci ar trebui să vă orientați spre noul smartphone de la Google.

Google Pixel

La fel ca și în cazul unui iPhone 7, Google Pixel vine și el în două dimensiuni, este un smartphone foarte rapid, are un ecran mare, o durată de viață a bateriei foarte bună și o cameră foto excelentă. De asemenea, acestea au și o mufă pentru căști. Este cel mai bun smartphone cu Android realizat până în acest moment.
La fel ca la iPhone, Pixel și Pixel XL sunt identice în mare parte, cu excepția dimensiunii ecranului și a bateriei.

Totuși pe cât de bun este noul smartphone Google Pixel, are un dezavantaj mare, nu este rezistent la apă.

Alte smartphone-uri de top

SAMSUNG GALAXY S7
S7 și S7 Edge sunt cele mai performante telefoane pe care cei de la Samsung le-au construit vreodată. Ele combină un design foarte plăcut cu performanțe de top, baterii de mari dimensiuni, camere video incredibile și rezistență la apă. Google Pixel este superior acestor modele grație duratei de viață a bateriei și a variantei de soft, însă modelele S7 sunt dispozitive excelente.

ONEPLUS 3T
Foarte puțin cunosct pentru majoritatea dintre noi, OnePlus 3T este smartphone-ul cu cel mai bun raport preț-calitate al anului trecut. Pentru doar aproximativ 2000 lei primiți un dispozitiv care concurează și chiar depășește telefoane ce costă de două ori mai mult. Este foarte bine făcut, se mișcă foarte rapid în orice situație, durata de viață a bateriei este mare, iar camera foto este și ea una foarte bună. Este un smartphone limitat din cauza unor operatori de telefonie mobilă și destul de puțin cunosct în România, însă la nivel mondial au început să aibă foarte mare succes.

LENOVO MOTO Z
Moto Z este diferit față de restul telefoanelor, deoarece este un telefon modal care vă oferă o platformă pentru accesorii atașabile, denumită Moto Mods, care vă permit să adăugați o cameră foto mai bună, difuzoare mai puternice sau o baterie cu o capacitate mai mare. Este un telefon foarte bun, care funcționează bine, însă care nu face față concurenței mai sus amintite.

HTC 10
HTC 10 este telefonul cel mai performant al producătorului lansat în 2016, acesta fiind un smartphone caracteristic lor: este construit din materiale premium, are un procesor high-end și un software care nu diferă foarte mult de variantele stock. Dar, în comparație cu restul telefoanelor cu adevărat extraordinare pe care le puteți cumpăra acum, acesta nu iese în evidență, iar Pixel (de asemenea, realizat de HTC) oferă o experiență mult mai plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *