Comenzile “OK Google” ajung acum și pe Android Auto

Android Auto, platforma celor de la Google pentru mașinile conectate, a primit un update major la începutul acestei luni. Anterior, răspunsul Google la Apple CarPlay necesita o consolă de divertisment adițională, foarte scumpă – dar acum nu mai este cazul – se poate utiliza orice smartphone sau tabletă Android vechi, pe post de unitate Android Auto. Și foarte curând, experiența va deveni chiar mai bună: Joi, cei de la Google au început introducerea comenzilor vocale.

Un utilizator al renumitei platforme Reddit (neo5468) a fost primul care a observat cea mai recentă versiune a aplicației Android Auto. Noua setare, atunci când este activată, vă permite să inițiați o comandă sau o căutare pe Google, atunci când interfața Android Auto este pe ecran. Spuneți “OK Google” și smartphone-ul sau tableta va începe să execute comenzile pe care le dați, să redea o melodie, sa ajusteze nivelul volumului, să activeze / dezactiveze funcțiile Bluetooth sau WiFi, sau să intre în GPS.

Aceste noi funcții se pare că vor ajunge pe dizpozitivele dvs treptat – adică Google oferă actualizările selectiv. Instalarea cele mai noi versiuni de Android și Android Auto pot să vă îmbunătățească șansele de a obține mai repede această nouă actualizare.

Comenzile “OK Google” pe Android Auto

Pentru cei care nu au mai folosit Android Auto, această aplicație care se conectează la sistemul mașinii dvs, transformă ecranul de pornire și afișează acolo cele mai noi informații. Dacă primiți un apel telefonic sau un SMS, veți vedea conținutul mesajului acolo, sau dacă există un drum închis în față, veți vedea detalii în acest sens și rute noi ocolitoare. Aplicațiile platformei includ informații de navigare din Google Maps, Spotify, iHeart Radio, TuneIn, Joyride, Stitcher sau Google Hangouts.

Noua și îmbunătățita Android Auto – versiunea 2.0 – oferă acces la aplicații optimizate pentru autovehicule, cum ar fi: Google Play Music, Maps, Pandora, precum și la informații în timp real despre incidentele din trafic sau despre starea vremii. Aplicația se lansează automat când telefonul este conectat la mașină prin Bluetooth și acceptă comenzi vocale pentru Google Maps, muzică, mesagerie și alte aplicații. De asemenea, întreaga platformă se integrează direct și cu unele vehicule, cum ar fi cele de la Honda și Hyundai. Aplicația MyHyundai Android Auto, de exemplu, vă oferă acces la Asistența Rutieră de la Hyundai, rapoarte lunare despre vehicule, alerte de întreținere, etc.

Google a anunțat că mai mult de 200 de modele de mașini noi, de la 50 de mărci, suportă acum Android Auto. Cel mai recent constructor care oferă Android Auto este Kia, care a lansat de curând o actualizare de soft pentru mașinile construite între anii 2014-2016.

Voi folosiți Android Auto? Și dacă da, considerați că este folositoare, sau se poate la fel de bine și fără?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *