Cum alegem o priza smart?

Destul de multe companii produc sau comercializează în acest moment prize smart, iar între atât de multe opțiuni, poate fi greu să alegeți cea mai bună variantă pentru dvs. Din fericire, prizele smart sunt niște dispozitive destul de simple – conectați în ele orice dispozitiv electric din casă și apoi îl veți putea controla prin intermediul telefonului sau a tabletei. Așadar, există doar câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți să cumpărați un astfel de gadget.

Monitorizarea utilizării energiei

Există unele prize smart care pot ține evidența cu privire la energia electrică pe care o folosesc aparatele dvs și chiar vă ajută să calculați în mod automat cât de mult vă costă energia, trebuie doar să introduceți tarifele pe care compania furnizoare de electricitate le practică.

Acest tip de caracteristică poate fi foarte utilă dacă utilizați un calorifer electric sau un alt aparat care utilizează foarte multă energie electrică – uneori nu știți cât de mult vă costă aceste dispozitive pe termen lung, până nu vedeți aceste date.

Cu toate acestea, dacă conectați doar o veioză sau un mic ventilator, monitorizarea consumului de energie nu mai este un lucru atât de important. În orice caz, nu veți plăti mai mult pentru o priza smart capabilă sa monitorizeze consumul de energie, însă acest lucru o să vă restrângă destul de mult opțiunile.

priza smart

Mărimea contează

Prizele smart vin într-o mulțime de forme și dimensiuni, iar dvs va trebui să decideți ce fel de priză este potrivită pentru dvs, dacă va bloca sau nu a doua priză dacă aveți din acelea duble. O mulțime de prize smart mai noi sunt proiectate să fie puțin mai mici decât modelele mai vechi, făcând loc pentru a avea posibilitatea să utilizați și cealaltă priză normală. Oricum ar fi, vă reamintim că aici contează doar mărimea și dacă are importanță utilizarea și prizei normale sau nu.

Priza smart poate fi legată de alte produse și servicii?

Dacă aveți un hub smartphone sau utilizați un asistent de voce (de exemplu Alexa sau Google Assistant), veți dori să vă asigurați că priza pe care urmează să o comandați va putea funcționa cu orice ați dori să o conectați.

De exemplu, prizele de la Belkin WeMo nu funcționează cu această tehnologie smart. În mod similar, o priza inteligenta de la Eufy nu sunt compatibile cu IFTTT, ceea ce nu vă permit să faceți o mulțime de lucruri cu dispozitivele dvs smartphone.

Totuși, majoritatea prizelor smart pe care le-am întâlnit funcționează foarte bine atât cu Alexa cât și cu Google Assistant. Desigur, acestea sunt importante dacă intenționați să nu folosiți aplicațiile dedicate pentru smartphone și tabletă.

Aplicația este la fel de importantă

Este perfect dacă priza smart funcționează bine și fără ajutor, dar aplicația dedicată pentru a o controla este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă.

Toate prizele smart sunt aproape la fel – conectați un aparat la ele și veți putea să îl cotrolați ulterior de la distanță de pe telefon, chiar dacă aparatul conectat nu este unul inteligent. Din păcate aceste aplicații diferă foarte mult, fiind dezvoltate de fiecare producător în parte, astfel încât veți găsi multe care sunt pur și simplu inutile. Pentru astfel de cazuri vă recomandăm să căutați review-uri pe internet în care să fie prezentată și aplicația.

Cele mai multe aplicații dedicate pentru prizele smart vin cu elementele de bază, inclusiv setarea programărilor On / Off, temporizatoare, modul plecat și multe altele. În general problemele apar la modul de funcționare al aplicațiilor, la cât de rapid funcționează și la cât de intuitive sunt.

Ce prize smart ar trebui să cumpărăm?

Sincer, dacă nu sunteți prea pretențios în ceea ce privește funcțiile și vreți doar o simplă priză smart care să funcționeze, atunci puteți alege cam orice găsiți pe Internet.

În cazul în care monitorizarea consumului de energie vă interesează, sunt câteva produse care merită vizate, și anume WeMo sau Eufy. Priza inteligentă Kasa de la TP-Link vine și cu monitorizarea consumului de energie, dar nu include calculul costului în mod automat, în timp ce celelalte două variante nu au această facilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *