De ce să cumpărăm o bicicletă electrică?

Bicicletele electrice cresc în popularitate din ce în ce mai mult și cu siguranță nu este greu să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru – la urma urmei, cine nu ar vrea să călătorească rapid și comod? Aveți nevoie de motive care să vă convingă că o bicicletă electrică este o alegere bună? Atunci, vă invităm să citiți în continuare acest articol.

1. Mergeți mai departe, mai repede, mai mult

Binențeles, bicicletele electrice oferă aceleași beneficii ca și o bicicletă normală, dar pentru că vă și poate ajuta atunci când pedalați, veți putea călători pe distanțe mai mari și un timp mai îndelungat.

O bicicletă electrică vă permite să mergeți mai repede decât majoritatea celorlalți bicicliști și, în unele cazuri, mai repede decât mașinile. Deși motoarele moderne ale autoturismelor le pot face să călătorească cu de până la 50 de ori mai repede decât acum 100 de ani, starea drumurilor și aglomerația au făcut ca viteza medie a mașinilor în trafic să nu crească în toți acești ani.

Cu o bicicletă electrică puteți obține o viteză de până la 15 km/h aproape instantaneu, în timp ce viteza medie a autoturismelor din centrul Bucureștiului este de 15-17 km/h!

2. Vă ajută să călătoriți mai mult

Potrivit unor cercetări recente, doar 46% dintre cei care au biciclete obișnuite le folosesc o dată sau maxim de două ori pe săptămână. Compartiv, 30% dintre cei care au biciclete electrice le folosesc zilnic, iar 81% dintre aceștia măcar o dată pe săptămână.

3. Vă ajută să faceți mișcare

Deoarece călătoriți mai mult veți și pedala mai mult, indiferent că discutăm despre o bicicletă electrică, tot veți pedala, numai că mai ușor.

Aceasta este o veste foarte bună pentru inima și plămânii dvs, studiile științifice au dovedit întotdeauna legătura dintre exercițiile regulate și nivelul de stres.

Bicicletele electrice sunt o idee excelentă pentru cei care iubesc ideea de a merge pe bicicletă, dar simt că nu mai pot, fie din cauza unei condiții fizice slabe fie din cauza vârstei sau a bolilor.

4. Vă pot ajuta să economisiți

Puteți cumpăra o bicicletă electrică decentă cu prețuri începând cu 3000 de lei, iar costurile de întreținere vor fi aceleași cu ale unei biciclete normale (anvelope, lanț, frâne, lumini).

Cu alte cuvinte, este o soluție cu mult mai ieftină decât cumpărarea, asigurarea și întreținerea unei mașini pe benzină, motorină sau gaz. De asemenea, în timp costul se va dovedi și mai mic decât dacă ați utiliza în mod regulat transportul în comun.

5. Sunt minunate pentru navetă

Nu numai că veți economisi bani atunci când mergeți la birou, dar veți scăpa și de așteptatul cu orele în traficul infernal sau în autobuzele supraaglomerate.

Chiar dacă efectiv este un vehicul motorizat, nu aveți nevoie de permis pentru a merge cu bicicleta, trebuie doar să respectați câteva reguli asupra cărora vom reveni într-un articol viitor.

Și pentru că veți fi ajutați de un motor, nici nu o să ajungeți obosiți și transpirați la destinație.

6. Sunt mai sigure decât bicicletele obișnuite

Cele mai multe accidente pe șosea au loc în intersecții și sensuri giratorii. Acest lucru se datorează de cele mai multe ori faptului că un biciclist are nevoie de câteva secunde bune pentru a căpăta o viteză mulțumitoare pentru restul participanților la trafic.

Având motorul electric care vă va ajuta să accelerați, veți ieși din zona periculoasă mult mai rapid. De asemenea, atunci cand intrați pe străduțe veți încetini mai mult și vă veți asigura mai bine pentru că la accelerare știți că nu trebuie să depuneți efort.

Totul se rezumă la a ține pasul cu fluxul de trafic, astfel mai puține mașini și autobuze vor încerca să vă depășească, ceea ce înseamnă că veți călatori în mai multă siguranță.

7. Sunt minunate când urcați o rampă

Bicicletele electrice își arată utilitatea cel mai mult atunci când aveți de urcat pe un drum cu înclinație. Dacă pe o bicicletă normală trebuie să pedalați din greu sau chiar să vă dați jos, pe o bicicletă electrică este suficient să schimbați nivelul de asistare și nu o să vi se mai pară deloc greu.

Un alt aspect interesant și important al acestor biciclete electrice este faptul că sunt foarte distractive. Puteți să alegeți să pedalați din greu pentru a face mișcare și apoi dacă vreți doar să vă plimbați, e suficient să lăsați bicicleta să va asiste și veți pedala fără să mai simțiți că faceți vreun efort. Voi ce părere aveți de bicicletele elctrice, v-ați cumpăra așa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *