Europa va avea o rețea de încărcătoare ultra-rapide pentru mașinile electrice

BMW Group, Daimler AG, Ford și Volkswagen au intrat într-un parteneriat pentru a crea o rețea de stații de încărcare de mare viteză pentru vehicule electrice, în toată Europa. Noile tipuri de încărcătoare vor fi capabile să ofere până la 350 kW putere – ceea ce le-ar face de aproape trei ori mai puternice decât cele mai noi stații de încărcare de la Tesla. Rezultatul va fi „rețeaua de încărcare cea mai mare din Europa”, potrivit unui comunicat dat publicității de către producători.

Constructorii spun că lucrările de construcție vor începe în 2017, cu „aproximativ 400 de stații”, iar rețeaua generală va avea „mii de puncte de încărcare de mare putere”, disponibile până în 2020. Aceste patru conglomerate majore vor fi „parteneri egali” în acest proiect.

Unul dintre motivele pentru care nu sunt cooptați și alți producători în acest sistem se datorează faptului că există un război în legătură cu rețelele de încărcare rapidă. Rețeaua astăzi anunțată va utiliza tehnologia combinată a sistemului de încărcare (CCS – Combined Chargind System), care este unul dintre cele mai folosite de către producătorii de mașini. Nu este cazul însă și pentru Nissan, Toyota și Honda care folosesc pentru mașinile lor electrice sau pentru cele hibride, un alt standard de încărcare, numit CHAdeMO.

Încărcătoare ultra-rapide pentru mașinile electrice

De asemenea, Tesla folosește propriul standard pentru stațiile de încărcare super-rapide, însă vinde și un adaptor de 450$ care permite mașinilor sale să fie încărcate de la stații echipate cu CHAdeMO. Compania lucrează în prezent și la un adaptor care va permite mașinilor Tesla să fie încărcate la stațiile CCS.

BMW și Volkswagen au făcut echipă pentru a începe construirea unei rețele de stații de încărcare CCS anul trecut, de-a lungul coastelor de Est și Vest ale SUA. BMW, mai are un parteneriat și cu Evgo, unul dintre cei mai importanți furnizori de stații de încărcar din SUA, având scopul de a construi o infrastructură de stații de încărcare rapide în California.

Super-încărcătoarele de la Tesla livrează până la 120 kW putere, care este suficientă pentru a oferi autonomie încă aproximativ 250 de km în numai 30 de minute de încărcare. Triplarea acestei puteri nu numai că va reduce durata de încărcare, dar vor face mult mai fezabile și calătoriile lungi cu vehicule electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *