Facebook nu va mai cere parola de la e-mail

Nu va mai trebui să oferiți celor de la Facebook parola de la adresa de e-mail pentru a vă face un cont nou. După ce un utilizator Twitter a întrebat gigangul social media acum 5 zile despre această situație absurdă, Facebook a retras această formă de verificare.

Pe scurt situația era următoarea, când unele persoane doreau să își facă un cont nou pe Facebook, în loc să primească un e-mail de verificare sau un cod trimis pe telefoanele mobile, acestora le era afișată o fereastră în care trebuia să completeze parola adresei de e-mail pe care făceau contul – oferind, în esență, acreditări de conectare la rețeaua socială. Pentru prima dată această știre a fost raportată de către Daily Beast.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că parolele nu erau stocate de către rețeaua de socializare și că metoda de verificare era disponibilă numai pentru un „grup mic de persoane”. Facebook nu a clarificat numărul de persoane care au avut această opțiune disponibilă. Această formă de verificare a fost concepută inițial pentru ca utilizatorii să se înscrie într-un browser web și care utilizau e-mail-uri care nu acceptă Oauth, un protocol open-source care acționează ca o cheie pentru autentificare.

Facebook are multe probleme cu securitatea

„Acestea fiind spuse, am înțeles că opțiunea de verificare a parolei nu este cea mai bună modalitate de a face verificarea conturilor, așa că vom înceta să o mai oferim”, a declarat Facebook într-o declarație oficială trimisă prin e-mail ieri.

În Martie, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că populara rețea socială se va transforma într-o platformă axată pe confidențialitate, securitatea fiind un punct de discuție foarte important. Totuși, din acel moment, Facebook a fost în centrul a mai multe scandaluri privind confidențialitatea și breșele de securitate.

De exemplu, incidentul cu parola adresei de e-mail, urmează descoperirii recente că Facebook a stocat sute de milioane de parole în text simplu pe serverele interne, ceea ce înseamnă că erau vizibile pentru angajați. În ambele cazuri, există suspiciuni destul de mari că cei de acolo puteau vedea datele de conectare. Facebook a afirmat că nu a văzut niciodată parolele utilizate pentru conturi, deși au fost disponibile mulți ani.

De asemenea, tot luna trecută, cercetătorii au dezvăluit un bug de browser care afectează Facebook Messenger, totuși se pare că acesta a fost rezolvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *