Galaxy Fold va întârzia foarte mult, dar chiar și așa putea fi mult mai rău

Samsung ar fi trebuit să facă un tur al victoriei în aceste momente pentru inovația adusă odată cu Galaxy Fold. Cei care fac review-uri își pregăteau laudele pentru primul smartphone pliabil, care trebuia să se lanseze oficial Vineri.

Totuși aceste lucruri nu se întâmplă. Samsung a întârziat lansarea acestui concept după ce au apărut multe probleme din partea celor care testau deja aceste dispozitive, cum că funcționau necorespunzător, se întrerupeau sau ecranul nu mai functiona deloc.

Întârzierea nu este doar o pată neagră pentru Samsung, ci și pentru încrederea consumatorilor în telefoanele pliabile, în general. Aceste dispozitive flexibile ar trebui să reprezinte o revoluție pentru telefoanele inteligente, dar acestea nu vor convinge pe nimeni atâta timp cât oamenii sunt îngrijorați de durabilitatea lor. Și având în vedere prețurile ridicate pentru aceste dispozitive, oamenii s-ar aștepta să nu întâmpine niciun fel de probleme.

Totuși, rezultatul ar fi putut fi mult mai rău de atât.

Cei de la Samsung ar trebui să mulțumească fiecărei persoane care a testat un Galaxy Fold înainte de lansarea oficială. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă aceste telefoane ar fi fost puse direct la dispoziția publicului larg. Rezultatul ar fi fost dezastruos, la fel ca și criticile pe care Samsung le-ar fi primit.

Situația este asemănătoare cu cea a Galaxy Note 7 când o serie de baterii luau foc. Se pare însă că cei de la Samsung au învățat ceva din acel episod și acum au amânat lansarea. „Amânând Galaxy Fold, Samsung a dat dovadă de maturitate” a declarat Avi Greengart.

Eșecul acestui telefon ar fi fost mult amplificat dacă ar fi ajuns la consumatorii finali și nu doar la cei care fac teste. Piața telefoanelor pliabile nu a început tocmai cu dreptul, iar primele impresii au fost amestecate. Royole Flexpai a fost un produs interesant, dar cu multe probleme. Mate X a impresionat oamenii de la MWC 2019 dar nu a fost disponibil pe scară largă pentru testare. Acum a apărut această problema la Galaxy Fold. Situația nu este tocmai bună, câteva produse nu tocmai reușite ar putea să strice această tendință spre care se îndreaptă telefoanele inteligente.

Înainte de lansare, alți jucători importanți din industrie remarcau faptul că plierea la interior a dispozitivului Samsung pune presiune pe ecran, motiv pentru care Huawei și Royole au optat pentru a face afișaje diferite. Samsung a reușit să reducă presiunea prin lăsarea unei distanțe mai mari între cele două părți pliate precum și prin adăugarea unei protecții de ecran, obligatorie în zilele noastre.

Cei de la Samsung au spus că au identificat o posibilă cauză. Compania a declarat că rezultatele inițiale ale anchetei sale au descoperit potențiale daune cauzate de impactul zonelor expuse ale balamalei de la partea superioară și de jos a telefonului.

„Vom lua măsuri pentru a întări protecția ecranului” au afirmat într-o declarație. „De asemenea, vom încerca să învățăm consumatorii cum să folosească și să îngrijească mai bine aceste tipuri de telefoane.”

Deși nu se întrevede vreo victorie în viitorul apropiat, compania are ocazia să își repare problemele cu Fold și să păstreze perspectivele pieței smartphone-urilor pliabile – presupunând că nu este nimic catastrofal care să necesite o reproiectare completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *