Google Assistant va putea gestiona în sfârșit și Google Calendar

Ca participant la conferința Cloud Next, Google a anunțat astăzi o mică dar binevenită noutate legată de asistentul său personal. În scurt timp, acest asistent virtual va putea să vă gestioneze și activitățile din calendar, binențeles cât timp folosiți aplicația de la Google.

În mod normal, așa cum punctează și cei de la Google, asistentul virtual vă ajută de cele mai multe ori sa țineți evidența anumitor aspecte ale vieții personale. Acum însă, veți putea să conectați Google Assistant la Calendar pentru a putea să îi cereți informații despre ziua dvs de lucru. Aceasta integrare ar trebui să funcționeze pe toate dispozitivele compatibile și care dispun de Google Assitant, inclusiv în mașina sau prin Home Hub.

Momentan, această noua caracteristică se concentrează în majoritatea cazurilor pe posibilitatea de a solicita evenimentele din calendar. Din câte se cunosc până în acest moment, nu veți putea crea un eveniment în calendar prin intermediul asistentului virtual. Cu toate acestea, Google notează că puteți utiliza asistentul pentru a întreba despre un eveniment viitor și apoi să îi cereți să trimită un e-mail celorlalți participanți.

Ceea ce ni se pare cel mai interesant în această știre este faptul că până acum Google nu a poziționat asistentul ca fiind un instrument de creștere a productivității la locul de muncă. Nume ca „Google Home” sau „Home Hub” au făcut să pară destul de clar acest lucru. Totuși, uneori, munca și viața de familie se suprapun și în centrul acestui lucru se află aceeași tehnologie care vă permite să activați lumina în bucătărie printr-o simplă comandă vocală, așadar ar putea fi folosită și pentru a extrage date dintr-un tabel.

Va fi interesant să vedem dacă Google intenționează să se extindă și în această direcție în viitor sau dacă ce au anunțat acum este o integrare unică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *