Hexagon este o cameră pentru bicicletă care transformă smartphone-ul în oglindă retrovizoare

Cum putem pune oglinzi retrovizoare pe bicicletă? Este o întrebare mai grea decât vă imaginați, dacă încercăm să găsim o soluție care chiar să arate bine ce este în spatele nostru. Soluția tradițională de a pune oglinzi pe ghidon ne ajută să vedem în lateral, însă nimic nu ne ajută să vedem ce se află în spatele nostru.

Totuși un startup denumit Smart Bike a venit cu o idee pentru a rezolva această problemă, folosind o cameră video și un smartphone montat pe ghidon. Primul lor produs, o cameră video, numită Hexagon, se conectează la o aplicație dedicată pe smartphone și funcționează ca o cameră ce transimte live imagini. Au mai existat în trecut astfel de combinații între camere de filmat și ecrane de redare, cum ar fi Cycliq Fly6, însa Hexagon are câteva trucuri în plus în mânecă, cum ar fi posibilitatea de a transmite plimbarea dvs live, urmărirea activității și a distanței parcurse. De asemenea, Hexagon pretinde că este în măsură să spună dacă ați făcut un accident și poate notifica automat echipajele de intervenție.

Cameră retrovizoare pentru bicicletă

Există și câteva completări hardware interesante. Alături de camera video, inclus în acest device veți avea și lumini automate pentru când puneți frână sau pentru când schimbați direcția de mers. De asemenea, există și un power-bank de 6000mAh pe care îl puteți folosi la reîncărcarea smartphone-ului, atunci când nu sunteți pe bicicletă.

Hexagon are un preț de plecare de la 99$ pentru cei care au susținut acest proiect, un preț nu tocmai mic. Va exista și varianta Hexagon Light care nu o să dispună de luminile de semnalizare, prețul pentru acest model fiind de 75$ (la fel, tot pentru cei care au susținut proiectul).

Cei de la Smart Bike lansează oficial Hexagon săptămâna viitoare la Indiegogo, așadar mai multe detalii vor fi disponibile atunci. Din moment ce este un produs crowdfunded (finanțat de mai mulți oameni cărora le-a plăcut ideea), avertismentele obișnuite se aplică și în acest caz: Smart Bike nu a livrat încă niciun produs hardware, astfel încât există șanse să fie un eșec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *