În sfârșit putem utiliza din nou unitățile de tip floppy!

Chiar dacă sunteți o persoană care utilizează un computer în mod regulat, probabil că nu ați mai văzut o discheta de aproape un deceniu (exceptând aici contabilii care de multe ori așa trebuie să depună unele declarații. Da, la noi în țară încă se poate așa ceva!). Capacitatea de stocare a dischetelor este una ridicol de mică dacă ținem cont de standardele de astăzi, dar acest lucru nu înseamnă că sunt complet inutile. Cel puțin nu și dacă vechea dischetă este plină cu baterii.

Unitățile de tip floppy sunt din nou la modă

În loc de acea mică și subțire bucată de plastic care poate stoca până la 1,4 MB, în interiorul acestor noi unități de tip floppy, realizate de către ThumbsUp din Marea Britanie, veți găsi o baterie cu o capacitate de 2500 mAh, care poate fi folosită pentru a reîncărca majoritatea smartphone-urilor de pe piață.

Pe partea de sus veți găsi un port microUSB pentru a încărca discheta în sine (de fapt îi putem spune baterie externă), și un port USB normal pentru a conecta cablul de încărcare al dispozitivului pe care doriți să îl încărcați. Momentan nu există informații despre prețul la care va fi comercializat acest gadget, însă putem doar spera că le vor vinde în pachete de câte zece, așa ca în vremurile bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *