Nintendo a lansat consola Switch

Cei de la Nintendo au lansat în sfârșit noua lor consolă portabilă de jocuri denumită Switch, succesorul mult așteptat al consolei Wii 2, care nu a prins deloc la public.

Consola va apărea în magazine pe data de 3 Martie și va costa în jur de 300$. Cumpărătorii vor primi consola, două controlere Joy-Con, un mâner Joy-Con, un set de curele de mână Joy-Con, un stand pentru andocare Nintendo, un cablu HDMI și un adaptor pentru curent alternativ.

Consola Nintendo Switch are un ecran de 6,2 inch capacitiv și un stand special. Aceasta poate fi folosită independent, sau puteți să utilizați standul special de andocare. În primul caz, durata bateriei variază de la 2,5 la 6 ore.

De asemenea, puteți să conectați până la opt console Switch printr-o rețea WiFi pentru jocuri în multiplayer. Cu toate acestea, Rob Enderle – analistul principal al Enderle Group afirmă că “Nintendo va trebui să vândă o mulțime de console Switch pentru ca această caracteristică să fie utilă”.

Nintendo a lansat consola Switch

Ambele controlere Joy-Con includ tehnologia avansată HD Rumble, care oferă jucătorilor noul feedbak haptic, pentru mai mult realism.

Controlerele pot fi folosite separat – una în fiecare mână – sau împreună ca un singur controler de joc atașat unui mâner Joy-Con. Jucătorii le pot atașa la consola principală pentru a fi utilizate în modul mână, sau le pot împărți cu un alt jucător pentru a se juca simultan.

Fiecare controler Joy-Con are un accelerometru și un giroscop, oferind astfel jucătorilor control independent de mișcare stânga – dreapta, iar fiecare poate acționa ca un controler de sine stătător.

Controlerul din stânga are un buton special, Capture, cu care puteți realiza print-screen-uri pentru a le partaja pe social media; iar cel din dreapta are un punct de contact NFC pentru interacțiunea cu Amiibo, precum și o cameră de mișcare cu infraroșu care poate detecta distanța, forma și mișcările obiectelor din jur, în jocurile special concepute.

“Controlerele noii console Nintendo Switch par să fie cea mai interesantă noutate”, spune Christine Arrington, analist senior la IHS Markit.

Jocuri pentru consola Nintendo Switch
MarioKart Deluxe 8 – disponibil din 28 Aprilie;
The Legend of Zelda: Breath of the Wild, and 1-2-Switch – disponibil din 3 Martie;
Just Dance 2017 and Has Been Heroes – disponibil din Martie 2017;
NBA 2K18 – disponibil din Septembrie 2017;
The Elder Scrolls V: Skyrim – disponibil din 2017
Minecraft, FIFA, Ultra Street Fighter II: The Final Challengers, Disgaea 5 Complete, Dragon Ball Xenoverse 2 and Puyo Puyo Tetris – nu există o dată pentru disponibilitate.

Atât consola Switch cât și software-ul pentru ea nu vor fi blocate pe regiuni, astfel încât vor fi disponibile în aproape orice colț al lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *