Noul MacBook Pro a fost lansat

Au trecut deja patru ani de când Apple a lansat ultima versiune revizuită major a liniei sale de laptop-uri high-end. Patru ani de așteptare pentru un anunț important din partea companiei.

Pentru cei care au așteptat asta încă din 2012, într-un final a sosit marele moment. Tim Cook a apărut astăzi la un eveniment intern Apple, chiar în Cupertino, ca să arate la ce au lucrat în tot acest timp.

În ziua în care s-au împlinit 25 de ani de la lansarea primului notebook al companiei (PowerBook), compania a lansat noua versiune reîmprospătată Pro, oferind, după cum se presupunea, un ecran secundar între tastatură și ecran.

Apple a botezat acest mic ecran Touch Bar, care elimină tastele funcționale ale Mac-ului. Spațiul este acum folosit de un ecran multitouch mic (cu suport pentru până la 10 degete odată), care utilizează gesturi pentru a efectua o mare varietate de sarcini, de la afișarea sugestiilor de tipărire și până la afișarea a diferite unelte pentru aplicații – toate bazate pe ce anume va face utilizatorul în acel moment.

Noul Apple MacBook Pro nu ar fi un produs cu adevărat Apple, dacă nu ar dispune și de integrarea Siri. Există un buton disponibil implicit care vă va duce direct la asistentul prietenos al companiei. Și spre deosebire de noul iPhone, aici încă există un jack pentru căști.

Noul MacBook Pro a fost lansat

Conform companiei Apple, acest nou MacBook Pro este cel mai subțire și cel mai ușor de până acum, versiunea de 13 inci având o grosime de 14,9mm, ceea ce îl face cu 13% mai subțire decât Air. Versiunea de 15 inci a notebook-ului cântărește 1,8 kg, iar cea de 13 inci numai 1,36 kg.

În ceea ce privește restul de hardware, Apple au plusat destul de bine, după această pauză prelungintă. Versiunea de 15 inci a laptop-ului este dotată cu un ecran cu 67% mai luminos și cu un contrast tot cu 67% mai mare decât modelul anterior. De asemenea, ecranul este cuplat și la un sistem de boxe îmbunătățit.

La interior, veți găsi procesoare Intel Core i5 și i7, răcite printr-o nouă arhitectură termică, care promite să fie mai silențioasa și care să nu îi permită supraîncălzirea – ambele fiind probleme găsite în versiunile anterioare. Potrivit companiei, performanța grafică a fost îmbunătățită, cu viteze de până la 130% superioare modelului mai vechi.

La exterior, veți găsi patru porturi Thunderbolt 3, toate acestea putând fi utilizate pentru a încărca sistemul. Folosind adaptoare, puteți să le utilizați ca USB, VGA sau HDMI – așadar pregătiți-va să împachetați niște cabluri suplimentare. Iar dacă vreți să mergeți la extrem, atunci aveți posiblitatea să folosiți versiunea de 15 inci alături de alte două display-uri suplimentare pentru 5K. Și da, mufa pentru căști este încă prezentă, nu aveți nevoie de adaptor special.

Trackpad-ul este acum dublu ca dimensiuni și include noul Touch Force folosit și pe MacBook-ul standard. Tastatura a fost și ea actualizată, pentru a include acele mecanism „fluture” de comutare a tastaturii, văzut pe cel mai recent MacBook.

Noul MacBook Pro nu este încă disponibil pentru comandă în România, însă în state prețul este de 1499 $ pentru versiunea de 13 inci cu tastatură normală și 1799 $ pentru tastatura cu Touch Bar. Iar, pentru 2399 $ veți obține versiunea de 15 inci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *