Pe scurt despre Nikon D3400

Nikon D3400 este o cameră foto DSLR entry-level a companiei. Este o actualizare modestă adusă mai vechiului model, D3300, ce folosește același senzor de 24 mp, APS-C CMOS, procesorul de imagine EXPEED 4, poate înregistra video Full HD și prezintă o interfață ușor de utilizat. Camera prezintă o gamă ISO cuprinsă între 100-25600, un sistem de focalizare automată cu 11 puncte și poate face fotografii în rafală cu până la 5 cadre pe secundă. Modul Ghid al camerei vă ajută foarte mult să învățați cum să fotografiați în anumite situații. D3400 nu dispune de Wi-Fi, însă are o conexiune Bluetooth pentru a transfera imaginile de pe camera foto pe un smartphone.

Cu toate că D3400 este doar o actualizare modestă, încă deține statutul de cel mai bun DSLR pentru începători. Senzorul de 24 mp APS-C CMOS oferă o performanță fantastică în formatul RAW și niște JPEG-uri plăcute. Obiectivele de kit au primit și ele un upgrade la motoarele de focalizare, ceea ce le face mult mai rapide pentru focalizare atunci când este utilizat Live-View-ul. Sistemul AF este fiabil, dar nu acoperă suficient cadrul și are probleme de urmărire a subiectelor mici, cum ar fi copiii.

Nikon D3400

Pentru fotografii avansați sau a celor care își doresc să avanseze. așezarea butoanelor va fi dezamăgitoare și nu le va permite să devină mai rapizi în utilizare. Aparatul foto nu dispune, de asemenea, de un ecran tactil sau articulat pentru o mai bună utilizare a caracteristicilor aparatului. Acestea fiind spuse, Nikon D3400 funcționează foarte bine și produce fotografii de calitate, însă este adresat fotografiilor amatori.

BUN – pentru un începător care își dorește un aparat foto de tip DSLR și care dorește să preia puțin controlul asupra fotografiilor, renunțând la modul Auto.

NU ESTE BUN – pentru fotografii care doresc să aibă un control total și rapid al tuturor setărilor. De asemenea nu este un aparat indicat celor care au nevoie de un sistem AF avansat, cu o acoperire suplimentară, cum ar fi cazul celor care fotografiază sport și subiecte care se mișcă foarte rapid.

Prețul de achiziție al acestui aparat la ora scrierii acestui articol este de aproximativ 2800-3200 lei.

Vom reveni curând și cu un review complet al camerei foto DSLR Nikon D3400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *