Preview Apple HomePod: boxa inteligentă cu Siri

Apple incearcă să intre din nou pe piața boxelor Bluetooth inteligente lansând Apple HomePod, o boxă ce are încorporat asistentul Siri, care intenționează să concureze cu Amazon Echo și Google Home, dar și cu sisteme avansate precum Sonos.

Apple dorește să livreze nu numai o boxă inteligentă, ci vrea să abordeze una dintre cele mai mari deficiențe ale soluțiilor actuale: calitatea sunetului. Boxa lor apare cu ceva întârziere, concurenții având deja un avans important, dar totuși are Apple tot ce este nevoie pentru a avea succes?

Apple HomePod: Formă și construcție

Boxa cilindrică îmbrăcată într-o țesătură de plasă promite să pună muzica în fruntea experienței. Boxa Bluetooth are o înălțime de 7 inci, vine în două culori disponibile: alb sau gri. Din partea de jos iese un cablu de alimentare, iar în partea de sus găsim un display cu touchscreen care afișează comenzile de volum atunci când este necesar, precum și un curcubeu strălucitor de lumini atunci când Siri răspunde la comenzile sau întrebările dvs.

Există câteva asemănări cu computerul cilindric Mac Pro, deși nu este la fel de mare sau strălucitoare. La fel ca și Google Home sau Amazon Echo, este o boxă Bluetooth inteligentă proiectată să stea în orice domeniu, fie că este vorba despre dormitor sau bucătărie. Este o boxă cu un aspect foarte simplist și curat, și va fi foarte interesant de văzut dacă vom putea vedea luminile Siri destul de clar din diferite poziții din cameră.

boxa-bluetooth

Apple HomePod: O boxă cu autoreglare

Porniți boxa și aceasta se va regla automat pentru a maximiza performanța în funcție de poziționarea acesteia în cameră. Spre deosebire de Sonos, care vă cere să mișcați telefonul în jurul boxei pentru a crea un „peisaj al sunetului” mai bun folosind tehnologia TruePlay, Apple spune că boxa trimite o serie de sunete și apoi utilizează cele șase microfoane încorporate pentru a auzi cum aceste sunete reverberează camera.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să aveți un „sunet perfect” de la boxă, indiferent de camera în care o veți utiliza și nu o să conteze dacă o așezați pe o masă în centrul camerei sau într-un colț, sunetul va fi adaptat automat.

Apple HomePod: Performanțe

Apple HomePod va permite utilizatorilor să se autentifice direct în Apple Music sau să utilizeze alte servicii muzicale, cum ar fi Spotify, prin tehnologia AirPlay 2. În acest sens, are mai puține posibilități de conectare decât concurenții direcți, fiind preferat Apple Music ca sursă, la fel cum ne și așteptam de altfel.

În comparație cu Amazon Echo – are nu are un pedigree muzical – Apple HomePod sună mult mai bine. Dar la un preț dublu este un lucru la care ne așteptam, mai ales că Apple a declarat în mod clar că intenționează ca boxa să aibă un sunet de top. Echo este excelentă pentru a asculta radio și pentru a vă distra cu Alexa, dar nu se compara cu o boxa Bluetooth dedicată.

La fel ca și Sonos Play: 3 și multe alte boxe portabile, puteți să împerecheați două boxe HomePod pentru a crea o pereche stereo, deși Apple a confirmat că vor fi mai multe beneficii decât atât. Suntem convinși că această variantă va fi preferată de cei care doresc să umple un spațiu mai mare cu muzica favorită.

Apple HomePod: Integrarea cu Siri

Dincolo de scopul de a fi o boxă Bluetooth de bună calitate, Apple a inclus și un procesor A8, la fel cum se găsește și în iPhone 6, pentru a gestiona Siri. Aceasta înseamnă că, la fel ca Echo sau Google Home, veți putea să utilizați AI și să accesați Siri prin intermediul boxei HomePod pentru a pune întrebări, a emite comenzi sau doar pentru a controla muzica.

Utilizatorii vor putea să dea comenzi precum „Hei Siri, îmi place acest cântec” și Siri va acționa asupra acelor informații și va răspunde în consecință la învățarea preferințelor gamei de melodii disponibile în Apple Music.

Siri se poate ocupa, de asemenea, de căutări avansate în lista de melodii, astfel încât utilizatorii pot pune întrebări precum „Hei Siri, cine este bateristul în melodia asta?”.

Atunci când nu întrebați despre muzică, puteți controla toate dispozitivele compatibile cu HomeKit din casa dvs, puteți să activați lumini, creați scene și alte lucruri asemănătoare. Și, la fel ca Apple TV, HomPod poate acționa ca un hub în casă, oferind acces la distanță și automatizări prin intermediul aplicației Home pe iPhone sau iPad.

Primele impresii

Pâna acum, Apple HomePod nu numai că arată bine, dar mai important boxa sună bine, mai ales când împerecheați două simultan. Desigur, odată cu achiziționarea Beats de către Apple și istoria muzicii sale cu iTunes, te-ai fi așteptat.

Apple va lupta împotriva unei bătălii pe mai multe fronturi, împotriva boxelor inteligente și a liderilor de piață, precum Sonos, care domină boxele multi-room. Când vine vorba de calitatea sunetului, primele impresii sunt că HomePod face o treabă excelentă, ceea ce poate fi îngrijorător pentru ceilalți producători de boxe inteligente, care se axează mai mult pe conectivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *