Review Drona Hubsan H502S

Hubsan este un producător bine cunoscut de drone. Cele mai de succes modele de drone Hubsan sunt X4 H107L / H107C. Însă, în acest articol vom discuta despre ceva mult mai bun, noul model Hubsan H502S. Acest model este asemănător cu o altă dronă foarte populară, H501S. Practic, este vorba de o versiune puțin mai slabă ca performanțe, a acesteia. Prețul este în mod semnificativ mai mic, însă unele caracteristici avansate sunt în continuare prezente. Aceasta fiind o veste foarte bună pentru cei care nu vor să aloce un buget mare pentru o dronă.

La o primă vedere, veți observa că este foarte asemănătoare modelului Hubsan H501S. Adevărul este că sunt similare, însă H502S este semnificativ mai mică. Vom reveni însă asupra comparației ulterior, mai întâi să trecem în revistă specificațiile noului model:

Material: plastic, aliaj
Acumulator: Li-Po 7.4V 610mAh
Baterii controler: 4 baterii x AA
Timp de zbor: 12 minute
Timp de încărcare: 150 de minute
Frecvență: 2.4GHz și 5.8GHz
Distanță de control:> 250 de metri
Cameră: 720p

AMBALARE

Drona Hubsan H502S este o dronă gata de zbor. Bine, acest lucru nu înseamnă ca poate zbura imediat ce o scoateți din cutie, însă după ce conectați bateriile și verificați toate șuruburile, este gata. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont înainte de a zbura pentru prima dată, este că această dronă are nevoie de calibrare. Procesul este relativ simplu și nu va dura mai mult de un minut sau două. Informațiile afișate pe controler vă vor ghida în acest proces.

Așadar, ce găsim în pachet?

1 x Hubsan H502S
1 x Controler care include un monitor FPV de 4,3 “(fără baterii 4xAA incluse)
1 x încărcător
4 x piese de schimb (2 CW, 2 CCW)
1 x Șurubelniță
1 x manual de instrucțiuni (în engleză)

PROIECTARE ȘI DURABILITATE

Designul este unul modern – „plat”. Este foarte minimalist fără multe detalii. În opinia mea, Hubsan a făcut o treabă excelentă cu design-ul acestei drone. De asemenea, am rămas plăcut impresionat de greutate foarte mică, drona cântărind doar 155 de grame, ceea ce este uimitor. Calitatea construcției este minunată, comparabilă cu H501S. Producătorul Hubsan a acordat o mare atenție design-ului modular, astfel încât este foarte ușor să înlocuiți motoarele dacă se ard. La fel și schimbarea elicelor, este una foarte ușoară.

CAMERA

Hubsan H502S vine echipată cu o cameră de 720p și rezultatele nu sunt deloc rele. Clipurile arată destul de bine, iar sistemul de stabilizare funcționează foarte bine. În comparație cu alte camere de filmat de pe dronele concurente ce au același preț, cred că aceasta este cea mai bună. Calitatea FPV este și ea la un nivel satisfăcător. Împreuna cu o pereche de ochelari VR, vă puteți bucura de o experiență reală FPV cu această dronă.

CONTROLER

Transmițătorul are un ecran LCD de 4,3 inch și are o rezoluție de 640 x 480 pixeli. Pe acesta sunt afișate o mulțime de informații esențiale despre zbor, cum ar fi: poziția GPS atât pentru dronă, cât și pentru emițător, tensiunea bateriei, viteza locală, altitudinea și poziția, precum și turația motoarelor.

Toate aceste informații sunt minunate și utile, însă avem și un mic neajuns. Veți avea nevoie de 3 baterii AA pentru a alimenta acest controler. Din cauza ecranului mare, consumă destul de multă putere și bateriile se vor goli după 3-4 zboruri. Pentru a compensa acest lucru, vă recomand să cumpărați 2-3 seturi de acumulatori AA reîncărcabili.

PERFORMANȚĂ ZBOR

Am rămas plăcut impresionat de stabilitatea acestei drone Hubsan H502S. Modul de menținere a altitudinii funcționează foarte bine și, atunci când este activat, vă puteți concentra complet asupra controlului camerei video. De asemenea și funcțiile de urmărire sau revenire în locul de unde a plecat sunt foarte utile. La început am fost puțin sceptic cu privire la funcția Follow me pe o dronă accesibilă ca preț, dar acum sunt cu adevărat impresionat de ea. Am descoperit că funcționează cel mai bine pe o distanță de 10 metri. Dacă vă mișcați încet, o să rămâneți în centrul camerei foarte ușor, însă atunci când veți începe sa alergați sau să mergeți mai rapid, o să fie puțin mai dificil să reușiți să rămâneți în cadru. După cum menționam mai devreme, funcțiile de revenire la locul de unde a plecat, aterizarea automată, revenirea când se pierde semnalul funcționează excelent și nu am nimic important de adăugat.

DURATA DE ZBOR ȘI DISTANȚA DE CONTROL

Aceasta este partea mea favorită de la fiecare review pe care îl scriu. Întrebările mele inițiale au fost: „Cât timp poate să zboare? Și cât de departe?”. Durata de zbor publicată pentru Hubsan H502S este de 12-13 minute. Pot confirma că este o valoare apropiată de adevăr, în medie am obținut aproximativ 10-11 minute de zbor. Acestea erau zboruri combinate, nu prea agresive dar nici statice. Oricum, nu este o dronă ideală pentru zboruri agresive din cauza motoarelor cu perii.

Zona de zbor este și ea bună, pot confirma că are o rază de acțiune de peste 250 de metri, în timp ce dacă doriți să folosiți și FPV, veți ajunge numai la 130-150 de metri. Acestea sunt valorile pe care le-am obținut în timpul testelor făcute.

CONCLUZIE

Dacă cei de la Hubsan au avut intenția să ofere o dronă cu cameră bună și caracteristici de zbor peste medie, la un preț accesibil, atunci misiunea lor este îndeplinită. Este uimitor cât de stabilă și de „inteligentă” este această bucată de tehnologie ce cântărește doar 155 de grame. Este o alegere excelentă pentru cei care își cumpără prima dronă, cei care au un buget redus sau pentru cei care vor doar să se distreze, pentru că are un preț scăzut pentru ceea ce este capabilă să facă, și, de asemenea, veți găsi și o mulțime de accesorii drone de schimb în caz că o veți lovi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *