Review Samsung Galaxy S8

Odată ce miza a fost ridicată, Samsung a livrat un dispozitiv care se distinge în mod legitim de restul. Galaxy S8 este un telefon destul de bun, cu ajutorul căruia cei de la Samsung pot lăsa în urmă drama Note 7. În cele din urmă, ceea ce face S8 câștigător, nu sunt caracteristicile asistentului inteligent, Bixby neavând succesul așteptat. Modelul S8 câștigă cu un hardware de top și un design care provoacă supremația estetică a iPhone-ului.

Dacă alegeți să cumpărați un Galaxy S8, îl veți cumpăra pentru că este cel mai frumos telefon disponibil în acest moment. Deși și cei de la LG au lansat un dispozitiv asemănător la începutul acestui an, modelul lor a suferit de un exces de simplitate. Samsung este cu mult înainte de majoritatea concurenților pe care i-ați putea lua în considerare în mod realist, cum ar fi Google Pixel sau iPhone 7, modele care sunt încă încapsulate într-o ramă inestetica.

Samsung Galaxy S8 vine cu două dimensiuni – Galaxy S8 de 5,8 inch și S8+ de 6,2 inch. Noi am testat modelul S8+, însă singura diferență dintre cele două dispozitive este dimensiunea și prețul. Ambele modele S8 au un raport de 18,5:9, spre deosebire de forma tradițională de 16:9. Ca urmare, S8+ este un pic mai gros și mai înalt decât iPhone 7 Plus, precum și foarte puțin mai îngust.

A fost o lungă dezbatere în media despre meritele beneficiile noului raport de aspetc 18,5:9 (din nou, LG a făcut ceva similar în acest an). Cea mai mare parte a conținutului pe care îl veți vedea pe site-uri web, Netflix, etc este 16:9, astfel încât acestea vor umple întregul ecran al telefonului. Același film pe S8 va fi înconjurat de bare negre. Și dacă tot vorbim despre ecran, trebuie să știți că în comparație cu alte telefoane disponibile în prezent, ecranul OLED de pe S8 este mult mai luminos și are culori mult mai aprinse.

Pe lângă hardware-ul de top, cea mai proaspătă adiție pe S8 este Bixby, noul asistent virtual de la Samsung, care este făcut pentru a concura cu Google Assistant, Siri de la Apple și Alexa de la Amazon.

La lansare, Bixby nu suporta comenzile vocale, totuși cei de la Samsung au promis că această facilitate va fi disponibilă curând. Noi am considerat că este un punct negativ pentru Samsung să lanseze un produs neterminat (în ciuda a ceea ce s-a întâmplat ultima dată când Samsung a făcut asta). Totuși, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că majoritatea asistenților sunt prost realizați, inclusiv Google Assistant, care este și el încorporat în S8.

Multe dintre caracteristicile lui Bixby par uimitoare la o primă vedere, la fel ca și butonul hardware pe care Samsung l-a construit pe partea laterală a telefonului. Acesta lansează Bixby cu o simplă atingere, în loc de un strigăt. Nu este nimic mai urât, din punctul nostru de vedere, să invocăm asistenții după nume, OK Google. La Samsung Galaxy S8 apăsați butonul și se va afișa tabloul de bord al lui Bixby, afișând întâlnirile, vremea, informații de la aplicații, etc.

În practică, butonul suplimentar provoacă doar confuzie. L-am atins frecvent în locul butonului de reducere a volumului, făcând să apară asistentul în loc să fac o fotografie sau să reduc volumul.

Aspectul cel mai impresionant al asistentului este Bixby Vision, care vă permite să utilizați camera foto a telefonului pentru a căuta după imagini. Acest tip de tehnologie a existat de ani de zile – Amazon a introdus o caracteristică impresionantă acum trei ani, numită Flow.

Când atingeți butonul mic Bixby Vision din aplicația camerei S8, instrumentul are nevoie de câteva momente pentru a procesa ceea ce căutați și apoi vă oferă opțiunea de a utiliza imaginea pentru a efectua o căutare generală.

Capacitatea de căutare a imaginilor este o glumă și pare a fi un eșec. Singura imagine pe care a reușit să o identifice în mod corect este o fotografie veche a fotografului documentar german August Sander. În ceea ce privește instrumentele de text – este nevoie de muncă serioasă.

Dincolo de asistentul frustrant, software-ul Samsung este de fapt foarte frumos rafinat. TouchWiz, nu mai este atât de neatrăgător ca în ultimii ani – mai ales că Samsung s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de viziunea Google. Una dintre noutățile Samsung este foarte utilă, cum ar fi Apps Edge, care face o colecție personalizată de aplicații preferate, ce poate fi afișată cu o glisare de la marginea din dreapta a ecranului.

Despre camera foto de la noul Samsung Galaxy S8 este suficient de bună pentru fotografiile pe care le vor face majoritatea dintre noi, însă nu excelează la niciun capitol. Din păcate nu este o cameră dublă cum găsim pe cele mai noi dispozitive de la concurență, dar cel puțin vine cu niște filtre incorporate foarte drăguțe.

Senzorul de amprentă este plasat ciudat

Un lucru neinspirat din punctul nostru de vedere, este că Samsung a decis să mute scanerul de amprentă în partea din spate a telefonului, în lateralul camerei foto. Nu poziționarea pe partea din spate este problema, ci faptul că senzorul nu se află pe mijloc, așa cum v-ați aștepta și ar fi normal. Din păcate cei de la Samsung au pus camera foto fix acolo unde ar trebui să fie senzorul, ceea ce o să vă facă să puneți foarte des degetul pe cameră.

În final, părerea noastră este că Galaxy S8 este un telefon de top, care din punct de vedere al performanțelor lasă în spate aproape orice alt telefon disponibil în acest sens. De asemenea, are și un design mult mai interesant decât Google Pixel, și deși Bixby se simte puțin neterminat pentru moment, puteți utiliza în continuare Google Assistant. Decizia este numai a dvs, ce alegeți ține de gusturi mai mult, pentru că la performanțe, toate telefoanele de top lansate în prezent sunt asemănătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *