Samsung Galaxy S8 a fost lansat!

Samsung Galaxy S8 a fost lansat aseară și primul lucru pe care putem să-l spunem ar fi că este un smartphone superb. Samsung a renunțat la ecranul plat de pe S7 și foarte bine a făcut. Iar de acum, fiecare S8 sau S8 Plus va avea ecranul curbat pe laterale, nu va mai exista versiunea „Edge”.

Samsung a pus pe S8 un ecran de 5,8 inch, însă mărimea fizică a telefonului nu s-a mărit. Au obținut acest ecran mare prin eliminarea butonului fizic de home, lăsând numai o mică ramă în partea de jos și de sus, astfel ecranul a ajuns să aibă aproximativ 83% din suprafața totală. Dacă ecranul modelului S7 vi s-a părut generos, acum pe Galaxy S8 este și mai mare.

Pentru fanii Samsung care nu au deținut un telefon Edge sau Note până în acest moment, va fi prima oară când vor experimenta ecranul curbat. Totuși până nu îl veți încerca este greu de spus de ce Samsung Galaxy S8 se simte mai bine finisat și mai luxos decât orice alt telefon cu ecran plat existent. Pur și simplu trebuie să-l testați pentru a înțelege cu adevărat.

Lansare Samsung Galaxy S8

Însă, odată cu acest nou concept de design există din punctul nostru de vedere și câteva mici neajunsuri. Cum ar fi faptul că cititorul de amprente se află pe partea din spate, extrem de aproape de camera foto, iar atunci când veți încerca să deblocați telefonul cu siguranță o să mai puneți degetul și pe obiectivul camerei. Și dacă tot am adus vorba de camera foto, aceasta a rămas aceeași de pe Galaxy S7, cu 12 MP și o deschidere maximă a diafragmei de 1.7, precum și filmare 4K. Nu știm încă dacă este o alegere înteleaptă sau nu, având în vedere că Apple, LG și Huawei au trecut la camerele foto duale pe spate.

Un alt aspect negativ ar fi asistentul Bixby, răspunsul celor de la Samsung pentru Siri de la Apple, Google Assistant și Alexa de la Amazon. Este un sistem confuz, limitat și pare a fi incomplet, de aceea și cei de la Samsung roagă clienții să aibă răbdare cu Bixby. Bixby este puțin mai greu de explicat, fiind o combinație de comenzi vocale, Google Now și recunoaștere de imagini.

Bixby Voice – este un fel de Siri sau Alexa, căruia îi puteți da comenzi vocale. Se pare însă că momentan este destul de limitat. Mai exact, puteți să îi dați comenzi sa activeze Wi-Fi, să partajeze o fotografie cu o persoană din agendă și alte sarcini de acest gen. Dar, de exemplu, nu puteți să lansați o căutare pe Internet.

Bixby Home – este ca Google Now și funcționează atunci când glisați spre stânga pe ecranul de pornire. Este o listă ce cuprinde vremea, numărul de pași și recomandări pentru lucrurile pe care le faceți în mod obișnuit. De exemplu, dacă apelați aceeași persoană în fiecare zi la ora 16:00, telefonul o să vă sugereze acest lucru când se apropie ora.

Bixby Vision – celor care au folosit vreodată Google Goggles sau Bing Vision li se va părea foarte familiar. Este o caracteristică a camerei foto care utilizează recunoașterea optică a imaginii pentru a extrage text (OCR), pentru a identifica obiecte și a citi coduri QR.

Abia așteptăm să facem și un review acestor două telefoane magnifice, însă parcă avem în continuare o urmă de îndoială. Și acest lucru poate părea normal, având în vedere că cei de la Samsung trebuie să curețe rușinea Galaxy Note 7, a căror baterie exploda. Pentru moment suntem prudent optimiști cu privire la S8 că va reuși să facă Samsung să își recupereze reputația.

Galaxy S8 va avea o baterie sigură?
Problema bateriei de pe Note 7 a apărut în gândul multor persoane. Adevărul este că nu putem să fim 100% siguri că cei de la Samsung au făcut o baterie mai sigură, până când nu vor trece câteva luni de la lansare. Ce știm sigur însă, este că Samsung au introdus un test cu opt puncte pentru baterie și se pare ă toate modelel S8 și S8 Plus au trecut cu brio.

De asemenea, Oh Boo-keun, vicepreședintele Samsung Mobile a declarat că: „Cele mai multe baterii ajung după doi ani de utilizare să funcționeze la 80% din capacitatea inițială, această baterie nouă de la S8 ar trebui să rămână la 95% după doi ani”.

Acestea fiind primele impresii despre noile Galaxy S8 și S8 Plus, să trecem în revistă și principalele caracteristici hardware și modificările din punct de vedere al software-ului față de Galaxy S7.

Caracteristici hardware importante:
– rezistență la apă, rating: IP68 – rezistă timp de 30 de minute în apă de maxim 1 metru adâncime;
– încărcare wireless – trebuie să cumpărați un dock separat;
– procesor Qualcomm Snapdragon 835 sau Samsung Exynos 8895 – în funcție de regiune;
– Gigabit-class LTE – va suporta și viteze 5G;
– Qualcomm QuickCharge 2.0;
– 64 GB capacitate de stocare – poate fi extinsă până la 2TB prin carduri microSD (cu toate că momentan nu se găsesc decât de 256 GB);
– butonul de Home este mereu activ, chiar și când este ecranul oprit;
– culori: midnight black, arctic silver, orchid gray, maple gold, coral blue – în funcție de regiune.

Noutăți software față de Galaxy S7:
– Android Nougat 7.0 direct instalat;
– apăsați și mențineți butonul Home pentru Google Assistant;
– faceți swipe în sus pentru meniul de aplicații;
– interfață simplificată;
– interfață Edge customizabilă;
– Samsung Connect app funcționează acum și cu SmartThings;
– autofocus pentru camera frontală;
– buton declanșator plutitor pentru cameră – opțional;
– deblocarea telefonului prin scanarea feței – nu este același lucru cu scanarea irisului, cu această funcție veți putea face plăți cu telefonul;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *