Scanerul de iris al S8 poate fi păcălit

Biometria devine următoarea noastră măsură de securitate și ar trebui să fie o îmbunătățire enormă față de vechile parole. Cu toate acestea, o camera de tip „point-and-shoot”, o imprimantă laser și lentile de contact sunt singurele lucruri necesare pentru grupul german de hacking Chaos Computer Club, pentru a sparge scanerul de iris al Samsung Galaxy S8. „Cea mai scumpă parte a acestei demonstrații a fost cumpărarea telefonului Galaxy S8”, au scris aceștia pe site-ul lor.

Pe scurt, aceștia au făcut o fotografie unei persoane de la aproxmativ cinci metri distanță și au imprimat ochiul pe o imprimantă laser – din coincidență făcută chiar de Samsung. O lentilă de contact obișnuită a fost plasată pe partea superioară a hârtiei imprimate pentru a reproduce curba unui glob ocular. Când hârtia a fost ținută în fața telefonului, Galaxy S8 a fost deblocat.

„Riscul de securitate pentru utilizatorii care folosesc recunoașterea irisului, este chiar mai mare decât cei care folosesc amprenta digitală, deoarece irisurile ni le expunem foarte mult”, a declarat Dirk Engling, purtător de cuvânt al grupului de hacking, care anterior reușiseră să păcălească senzorul de amprentă a iPhone 5S. „În anumite circumstanțe, o imagine de înaltă rezoluție de pe internet, este suficientă pentru a capta un iris”.

Securitatea biometrică începe să fie din ce în ce mai dezvoltată, datorită creșterii plăților cu telefonul. Mastercard a lansat „plata cu selfie” în Europa, iar în Australia a fost introdusă recunoașterea facială pentru a înlocui pașapoartele din aeroporturi.

Sci-fi ne-a spus că scanările de iris sunt atât de exacte încât trebuie să tăiați ochii cuiva pentru a le păcăli. Totuși, după cum vedeți, acest lucru nu este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *