Senzorul de amprentă de pe Samsung S10 a fost păcălit cu un print 3D

În ultimii ani, producătorii de smartphone-uri au implementat funcții avansate pentru ca utilizatorii să își poată asigura dispozitivele, utilizând cititoare de amprente digitale, cartografierea fețeleor și chiar senzori care sunt în stare să cartografieze venele de sânge din palmă. Dar încă există modalități de a reuși să păcălim aceste sisteme complexe, iar cel mai nou un utilizator a descoperit că este posibil să păcălești senzorul de amprentă de pe Samsung Galaxy S10 cu o amprentă printată 3D.

Într-un post pe Imgur, userul darkshark și-a prezentat proiectul: a făcut o fotografie a amprentei sale de pe un pahar de vin, a procesat-o în Photoshop după care a făcut un model folosind 3DS Max care i-a permit să extindă liniile din imagine într-o versiune 3D. După o imprimare ce a durat 13 minute și mai multe încercări, a reușit să tipărească o versiune a amprentei sale care a păcălit senzorul telefonului.

Senzorul de amprente al lui Galaxy S10 nu se bazează pe un scaner de amprente capacitiv care se folosea pe versiunile mai vechi ale modelelor Samsung, acum au folosit un senzor ultrasonic care părea mult mai greu de falsificat. Darkshark subliniază faptul că nu a durat foarte mult să reușească să păcălească aceste senzor. Îngrijorător, conform acestui utilizator, este că tot mai multe aplicații bancare și altele foarte importante au început să utilizeze autentificarea cu senzorul de amprentă. Iar faptul că poți debloca toate acestea cu o simplă fotografie, poate fi îngrijorător.

Cu sigurață aceasta nu este prima dată când cineva a găsit o modalitate de a păcăli senzorii unui telefon. Niște ofițeri de poliție au folosit o imprimantă 3D în anul 2016 pentru a reuși să intre într-un telefon al unei victime, iar în anul 2017 o firmă de securitate cibernetică a folosit o mască ce a costat 150$ pentru a păcăli FaceID-ul Apple. Din păcate, așa cum se afirma și acum câțiva ani, toate aceste tehnologii încă pot fi depășite cu ușurință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *