Sfaturi pentru a face fotografii frumoase în vacanță

Spuneți o poveste
Cele mai interesante fotografii de vacanță vor spune povestea călătoriei dvs de la început până la sfârșit. Realizarea fotografiilor în momente cheie, cum ar fi călătoriile de la punctul A la punctul B, vă ajută la construirea unei povestiri despre călătoria voastră. Luați în considerare fotografierea conținutului bagajului dvs, vederea din avion sau de pe fereastra mașinii, precum și persoanele și locurile pe care le întâlniți de-a lungul drumului.

Luați aparatul de fotografiat peste tot
Încercați să aveți întotdeauna o cameră decentă la îndemână, chiar dacă acest lucru înseamnă doar telefonul mobil. În acest caz ar trebui să vă gândiți să luați și o husa pentru apa pe care să o aveți la îndemână atunci când fotografiați la plajă sau chiar sub apă.

Utilizați un selfie stick dacă este nevoie
Persoana cu aparatul foto este adesea lăsată în afara fotografiilor de vacanță. Dacă călătoriți cu prietenii sau familia, nu uitați să le ceară sa vă facă fotografii și dvs. Dacă sunteți în vacanță singur, atunci va trebui sa utilizați un selfie stick.

Faceți fotografii pitorești, dar nu exagerați
Dacă nu sunteți un fotograf de peisaj calificat, umplerea albumului de vacanță cu zeci de fotografii pitorești, nu este tocmai o idee foarte bună. Nimeni nu vrea să stea să parcurgă fotografiile mediocre fără niciun fel de oameni în ele. Acestea fiind spuse, ar trebui să realizați câteva fotografii pitorești, mai ales dacă aveți în fața obiectivului, un peisaj pitoresc.

Fiți pregătit să capturați fauna sălbatică locală
Dacă sunteți în vacanță într-o zonă cu faună sălbatică, asigurați-vă că luați echipamentul necesar pentru a face fotografii. Având o lentila lungă veți reuși să capturați păsări, maimuțe, delfini, lei și alte animale de care este greu să vă apropiați. Puteți face și excursii speciale pentru a fotografia animale sălbatice. Dacă nu doriți să cheltuiți banii pe un obiectiv scump pentru aparatul de fotografiat, puteți închiria întotdeauna echipamentul necesar.

Capturați momente sincere
O modalitate excelentă de a vă aminti călătoria dvs este de a fotografia momentele sincere ale prietenilor și ale familiei. Cu puțin efort suplimentar puteți obține un zâmbet adevărat sau o expresie semnificativă, care vor arăta foarte bine în albumul final.

mini-trepied

Fotografiați mesele memorabile
În vacanță este o oportunitate perfectă de a descoperi noi restaurante și bucătării locale. Amintiți-vă ce ați comandat prin fotografierea unor mese speciale, care arată specificul locurilor vizitate. Așezați-vă aproape de o fereastră și fotografiați de deasupra farfuriei pentru a obține o fotografie bună cu mâncare.

Fotografiați localnicii
Nimic nu transmite un sentiment asemănător cu a vedea oamenii care trăiesc acolo. Puteți fotografia și magazinele locale și personajele pe care le vedeți pe stradă. Dacă sunteți o persoană introvertită, încercați să rugați ospătarii, ghizii, șoferii de taxi, etc să vă facă o fotografie. În zonele turistice mai ales, toți aceștia sunt obișnuiți ca turiștii să le ceară astfel de favoruri.

Găsiți modalități unice de a fotografia locurile vizitate
Atracții renumite precum Turnul Eiffel sau Statuia Libertății au fost fotografiate de milioane de ori. Dacă vă aflați în postura de a fotografia o atracție turistică populară, dați-i o întorsătură unică folosind o compoziție creativă.

Mergeți la un eveniment sau la un festival local
Verificați dacă au loc evenimente sau festivaluri speciale în timpul vacanței dvs. Sărbătorile anuale nu sunt doar oportunități mari pentru fotografiat; acestea oferă, de asemenea, o bucățică a culturii locale.

Nu treceți cu vederea detaliile
Fie că este vorba de o imagine a unei măști venețiene în Veneția sau de un trabuc în Cuba, focalizarea pe detalii mici transmite un sentiment de loc și vă va aminti de călătoria voastră.

Includeți în fotografii tovarășii de călătorie
Amintiți-vă să faceți poze ample ale prietenilor și familiei dvs, chiar dacă acestora nu le place întotdeauna. După ani de zile, atunci când vă veți uita la fotografiile din vacanța, aceste poze alături de persoanele dragi – nu peisaje, clădiri sau alte obiective – sunt singurele care vă vor aduce aminte de momentele frumoase petrecute.

Căutați o arhitectură interesantă
Când explorați un oraș, nu uitați să fotografiați și arhitectura acestuia. Veți dori să vă amintiți diferite lucruri cum ar fi străzile înguste din Roma, zgârie-norii din Manhattan sau casele din Grecia.

Nu uitați să fotografiați spațiile interioare
Cele mai multe fotografii de vacanța sunt făcute în afara, foarte rar în interior. Nu uitați să fotografiați restaurantele frumos decorate, camerele de lux, interioarele catedralei și muzeele (dacă este permis). Lumina poate fi destul de diminuată în interior, așadar luați în considerare utilizarea unui mini trepied sau a unei camere capabilă de valori ISO ridicate.

Fotografiați de la un punct înalt
Realizarea unei fotografii aeriene a desinației dvs, este o modalitate excelentă de a obține o perspectivă diferită asupra locului pe care îl vizitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *