Sfaturi pentru ca acumulatorul GoPro sa reziste mai mult

Am fost un utilizator al camerelor video sport GoPro timp de multi ani la rand. Am fost alaturi de camerele mele GoPro la munte pe zapada, am facut scuba diving in mare, am fost in desert si in multe alte locuri din lume. Una dintre cele mai mari probleme avute in tot acest timp, a fost durata scurta de viata a acumulatorului GoPro. Binenteles ca am avut intotdeauna baterii de rezerva cu mine.

Un lucru pe care nu am putut niciodata sa-l suport este faptul ca bateria moare in mijlocul sesiunii de inregistrare. Asadar, am facut niste cercetari si experimente si mi-am dat seama cum sa prelungesc durata de viata a unui acumulator GoPro. Am folosit aceste sfaturi in ultimii ani de utilizare a camerelor GoPro si am decis sa va prezint si voua aceste sfaturi, fiind un subiect foarte controversat.

Asigurati-va ca aveti cea mai noua versiune de firmware

Versiunile mai noi de firmware va pot scapa de foarte multe probleme cunoscute. Durata de viata a bateriei este una dintre ele, fiind una dintre cele mai discutate probleme de pe Internet de la lansarea primei versiuni a GoPro. Actualizarea GoPro-ului la cel mai recent firmware va va ajuta cu siguranta la cresterea duratei de viata a acumulatorului. Am vazut unele imbunatatiri pe propia mea camera GoPro.

Porniti camera GoPro numai cand vreti sa inregistrati ceva

Daca lasati aparatul deschis si nu inregistrati, acesta va consuma semnificativ din baterie. Stiu ca veti sustine ca este nevoie sa fie camera pornita pentru a vedea unghiul in care o montati sau pentru a configura ProTunes. Este foare bine sa faceti aceste lucruri, dar sfatul meu ar fi sa le faceti cat de repede este posibil. Dupa ce terminati o inregistrare, opriti camera pentru a salva din energia acumulatorului. Nu lasati camera pornita atunci cand nu inregistrati niciun videoclip si nici nu aveti in plan sa faceti acest lucru in urmatoarele minute.

Nu uilizati setari si functii care nu sunt necesare

Setarile mai mari inseamna o rata de biti mai mare. Rata de biti mari mare inseamna un consum mai mare de energie. Cele mai bune practici sunt de a utiliza doar ceea ce aveti nevoie. De exemplu, setarea rezolutiei la 1080p si 30 de cadre pe secunda o sa faca acumulatorul sa reziste aproximativ o ora si jumatate. O rezolutie superioara sau un numar de cadre pe secunda mai mare va termina bateria mai repede.

acumulator-gopro

Opriti WiFi si Bluetooth cand nu le folositi

Cand nu utilizati aplicatia GoPro pe telefonul dvs, opriti functia WiFi si Bluetooth din camera pentru a nu mai consuma acumulatorul. Este indicat sa faceti acest lucru mai ales cand bateria este aproape descarcata. O telecomanda Bluetooth cauzeaza acelasi consum de energie. Potrivit celor de la GoPro, aceste conexiuni fara fir termina un acumulator GoPro cu aproximativ 10% – 25% mai repede.

Utilizati modul de inregistrare automata

Configurarea inregistrarii automate va va permite sa incepeti inregistrarea videoclipurilor imediat dupa pornire. Acest lucru va reduce timpul necesar pentru a efectua anumite setari. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa apasati butonul si sa incepeti sa filmati instantaneu. Puteti opri camera cand este activ acest mod, tinand apasat butonul de alimentare timp de cinci secunde.

Opriti LED-urile camerei

Nu sunt sigur cat de mult din acumulatorul GoPro salveaza aceasta setare, insa orice ajustari cat de mici conteaza. Camera mea GoPro are patru lumini interminte de inregistrare si pot fi reduse la doar doua. La inceput, cand am cumparat camera, mi-a placut toate acele lumini care clipeau, insa acum nici nu mai le iau in seama.

Personal utilizez doar semnalele sonore, astfel cand camera porneste se aud trei bip-uri, cand incepe inregistrarea un singur bip si trei bip-uri cand se opreste inregistrarea.

Verificati pachetele de acumulatori Widjit

Acumulatorii GoPro realizati de Widjit sunt de foarte buna calitate si ii gasiti si in Romania pentru preturi foarte bune. De exemplu, cu banii de pe un acumulator GoPro original, puteti cumpara un incarcator dual si doua baterii de rezerva de la Widjit. Sunt compatibile cu versiunile noi de firmware si rezista la fel de bine ca cele originale.

Setati cronometrul pentru oprirea automata a ecranului

Aveti nevoie de ecranul CLD doar pentru a pune camera in unghiul corect. Odata ce ati terminat, acesta nu mai are nicio valoare, doar consuma din acumulator. Puteti seta oprirea automata a acestuia la un minut dupa ce ati inceput inregistrarea.

Setati cronometrul pentru oprirea automata a camerei

Ca si sfaturile anterioare, puteti, de asemenea, seta camera de actiune sa se opreasca automat atunci cand nu filmeaza. Intotdeauna am incercat sa opresc camera GoPro cand am terminat ceva de filmat, insa mi s-a intamplat de multe ori sa fiu distras de altceva si sa uit sa o opresc. Personal, aceasta setare m-a ajutat de multe ori. Puteti seta temporizatorul de oprire automata la 60, 120 sau 300 de secunde.

Nu lasati bateriile descarcate total

Acumulatorii litiu-ion rezista cel mai bine in timp, atunci cand au ramasa putina energie in ei, nu daca sunt descarcati complet. De asemenea, nu ii lasati nici complet incarcati. Potrivit Universitatii Battery, daca lasati pentru timp indelungat bateria cu un nivel de incarcare intre 40% – 60% veti obtine durata maxima de viata pentru aceasta.

Descarcati complet bateria o data pe luna

Bateria dvs are nevoie de ingrijire! Cele mai multe baterii litiu-ion moderne vin cu “caracteristici inteligente” care va pot spune cat de mult curent au in ele. Cu toate acestea, aceasta caracteristica poate fi calibrata eronat dupa mai multe descarcari partiale. Ca rezultat, multi producatori de acumulatori GoPro recomanda descarcarea lor completa cel putin o data pe luna pentru a va asigura ca rezista mai bine in timp.

Depozitati bateria la temperatura camerei

Caldura in exces sau din contra, lipsa acesteia, fac mult rau bateriilor GoPro si in general tuturor bateriilor. Un acumulator pastrat in aceste conditii extreme se va degrada mult mai repede in timp decat unul pastrat la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *