Vom avea mai mult control asupra Windows 10 după următoarea actualizare majoră

Următoarea actualizare majoră a sistemului de operare Windows 10 este programată pentru sfârșitul lunii Mai, iar odată cu aceasta, Microsoft va oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului în care vor fi instalate actualizările. Veți putea să le întrerupeți timp de până la 35 de zile (în trepte de șapte zile), până acum având doar opțiunea de a stabili o perioadă de instalare sau o amânare a actualizării. Acest lucru ar trebui să reducă mult șansele ca o actualizare să fie instalat automat în momentele cele mai nepotrivite.

De asemenea, Windows 10, va fi capabil să țină cont singur atunci când utilizați sistemul și astfel să evite singur instalarea forțată a actualizărilor viitoare. Funcția cu orele active a apărut odată cu actualizarea aniversară din 2016, dar totul trebuia configurat manual. Majoritatea dintre utilizatori nu s-au complicat să schimbe orele implicite 08:00 – 17:00, astfel încât mulți care lucrau în afara acestui interval orar au fost foarte deranjați că sistemul de operare se actualiza atunci când aveau mai multă nevoie de computer.

Windows 10 va primi o actualizare importantă în Mai

Cu aceleași actualizare din luna Mai va mai fi disponibilă și opțiunea Descărcați și Instalați ce se referă la acutalizările bi-anuale (așa cum este și versiunea ce vine acum). Aceasta opțiune va fi una separată de de instrumentul actual de verificare a actualizărilor care ar trebui să vă ajute să evitați blocarea într-un ciclu de actualizare forțată. Astfel, Microsoft ar trebui să vă trimită o notificare atunci când sunt disponibile actualizări pentru diferite opțiuni, astfel încât să știți atunci când este o astfel de actualizare sau un patch de securitate.

Nu veți putea bloca aceste actualizări pe termen nelimitat din motive de securitate. Dacă utilizați o versiune de Windows 10 care se aprope de data de terminare a serviciului, atunci sistemul va instala automat o versiune mai recentă pentru a se asigura că PC-ul dvs primește în continuare actualizări de securitate.

Între timp, Microsoft extinde faza de lansare pentru actualizarea din Mai cu câteva săptămâni, sperând astfel să evite problemele grave ale actualizărilor majore de anul trecut, cele care au creat foarte multe probleme utilizatorilor. Testerii atât interni cât și cei interni vor primi actualizarea începând chiar cu săptămâna viitoare, Microsoft intenționând ca luna viitoare să extindă actualizarea la și mai multe persoane care testează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *